Opsamling på borgermødet i Hovborg d. 29. april

Lokalrådet i Hovborg inviterede onsdag, den 29. april til borgermøde, hvor borgerne havde mulighed for i fællesskab at skabe en unik landsbyskole; en livets skole, med børnehus helt fra vuggestuealderen over skolen til ungdommen, sammenhæng med Aktivitetshus og byen via fælles faciliteter og arrangementer, hvor både forældre, andre voksne og ældre føler fælleseje for skolen.

 

Benny Jensen bød velkommen til ca. 80 forventningsfulde borgere, der var mødt op til en aften med fællesspisning og forskellige indlæg: 

 1) Carsten Blomberg Hansen, direktør Landdistrikternes Fællesråd, beskrev landdistrikternes virkelighed og udfordringer

2) Institutleder Johannes Nørregaard Frandsen, institut for litteratur, kultur og medier fortsatte med et inspirerende og lærerigt indlæg. På sin vanlige sjove, engagerede og medrivende facon kom han med sit bud på: Landbokultur og landdistriktsudvikling med særlig fokus på Hovborg.

3) Henry Pedersen, Hovborg Skole havde fået eleverne i 10 – 14 års alderen (ca. 40 børn) til at lave en ”ønskebrønd”. De realistiske og flotte strategiske tanker kan læses i bilag 2.

4) Kurt Schmidt og Kirsten Bruun lagde op til aftenens opgave med at brainstorme på gode idéer og fremtidsdrømme for Hovborg. Herefter var det deltagerne, der i høj grad selv prægede aftenens forløb i kraft af deres spændende og idé-rige forslag.

Ugen efter mødtes en halv snes unge idérige mennesker fra 14 – 18 år i HUSET til LAN-party, hvor de i pausen kom med deres bidrag til: ”Fremtiden som ung i Hovborg”.

Idéerne er i efterfølgende tekst skrevet ned  og lokalrådet vil arbejde målrettet med den videre behandling, som kan kaldes: fra idé-fase til projekt-fase.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *