Hovborg Naturudstilling

 

 

 

 

 

Hovborg Naturudstilling

Lige vest for Hovborg (Baldersbækvej v/indkørsel til campingplads/hytteby) ligger et lille hus med en udstilling om egnen omkring Hovborg.

Udstillingen fortæller historier fra området – fra gletchere til agerland og fra hosekræmmere til Dalgas – og til de nuværende beboere i Hovborg.

Der er modeller af buer og pile, som de første jægere på egnen brugte til at jage vildt med, og af oldtidens økser, der blev brugt til at rydde skovene, da agerbruget blev indført. Man kan træne sit naturkendskab før turen på stierne ved at studere udstoppede fugle og dyr, og ved at gætte fodspor, eller se på planter, bær og kogler. Den særligt interesserede kan bladre i en stor kortbog med en mængde oplysninger om egnen før og nu.

På husets bagvæg findes et stort maleri, hvor du kan følge tiden fra sidste istid og frem til nutidens Hovborg. Maleriet er lavet af Lars Ringgaard. Der er med andre ord mulighed for at få viden om, hvad en tur langs Holme Å kan byde på.

Udstillingen er meget velegnet til et besøg for familier, skoler og foreninger. Uden for huset er der et grønt område med god plads til at lege, og der er borde og bænke til frokosten.

Udstillingen er åben hver dag fra kl. 6.00 til 22.00.

Sådan blev udstillingen opført:  Naturudstilling

Billeder fra udstilling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *