Cykelruter

15 nye cykelruter i Vejen Kommune, udviklet af Vejen Kommune og UdviklingsCentret for Erhverv og Turisme er blevet offentliggjort her.

Der er markeret to spændende ruter i og omkring Hovborg i materialet.

 

 

 

 

 

Cykelrute Hovborg Vest

 

 

 

 

 

Cykelrute, Hovborg øst

Læs, hvad pressen skrev:

Hvis man nyder at sætte sig på cyklen og tage en tur ud i det blå, kan man nu søge inspiration til cykeloplevelser i Vejen Kommune. Der er ruter fra 15 til 35 kilometer, og de er fordelt over hele kommunen.

Skove og plantager, søer og åer, heder og enge, moser og marker. Naturen er alsidig i Vejen Kommune, og de 15 cykelruter bringer cyklisterne forbi alle typer. Istiderne har formet områdets landskaber, og sidste istids hovedstilstandslinje gik gennem kommunen. Dermed har vi smeltevandsdale og -sletter vest for højderyggen og tunneldale, dødishuller og bakker øst for. Fra øst til vest, fra nord til syd er der således stor variation i kommunens natur og landskab.

Foruden natur er området rigt på historie og kultur. Kommunen har mange fortidsminder i form af runesten, gravhøje og en skibssætning. Der er også gjort flere spændende fund af gamle bosætninger. Interesserer man sig mere for nyere historie, kan man på nogle af ruterne få indblik i grænsehistorien fra 1864-1920, da Sønderjylland var på tyske hænder. Andre ruter fortæller historien om opdyrkningen af heden og anlæggelsen af de mange plantager nord i kommunen. Kunstinteresserede kan besøge de mange skulpturer af Niels Hansen Jacobsen, der står rundt om i kommunen.

Ruterne er udviklet af UdviklingsCentret for Erhverv og Turisme og Vejen Kommune. I udarbejdelsen af teksterne er der blandt andet trukket på lokale museumsfolk og lokalhistoriske arkiver, som har bidraget med viden. ”Vi er glade for de nye cykelruter, som vi synes giver et godt overblik over kommunens seværdigheder. Vi håber selvfølgelig, at borgere og turister får lyst til at sætte sig på cyklen og opleve, hvad Vejen Kommune har at byde på. Cyklisterne får på en overskuelig måde information om, hvad der er værd at opleve på ruten”, siger Charlotte Thomsen fra Kultur & Fritid, som har været med til at lave cykelruterne.

De 15 ruter kan købes på turistbureauerne i Vejen Kommune fra uge 29 til fem kroner stykket. Man kan også downloade ruterne på www.vejenkom.dk/cykelruter. Hvert cykelrutekort består dels af et detaljeret kort, der viser ruten og seværdigheder, dels nærmere beskrivelser af seværdighederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *