Vejen kartoffelfestival i Hovborg.

Tidspunkt 15 – 17 August 2019
På Vejen Kartoffelfestival i Hovborg sætter vi kartoflen i fokus! Den kan nemlig meget end man lige skulle tro, og det vil vi gerne vise frem. Kartofler er meget mere end kogte kartofler til frikadeller, og faktisk bruges kartofler – retteligt kartoflens stivelse – i rigtig mange madvarer f. eks. ost og lakridskonfekt. Og så er den en meget klimavenlig fødevare.  

2019 er kartoflens år og derfor sætter vi nu den første kartoffelfestival i Vejen-området i gang. Og her er Hovborg det oplagte sted, for her er der dyrket kartofler lige siden den lille gule knold kom til Danmark for første gang for 400 år siden. 

På kartoffelfestivallen kan du se eksempler fra den maskinpark, der i dag håndterer de mange tons karfofler, der dyrkes i Danmark. Du kan lave kunst med kartofler, og børnene kan deltage i kartoffel-syvkamp. Vi lancerer en nyskabende kartoffeløl, der er foredrag med Danmarks Havemand nr. 1 og inkarneret kartoffeldyrker Søren Ryge Petersen og vi får besøg af Gertrud Sand, “the kartoffelwoman” fra “The Julekalender”. Stiller du op i konkurrencen om at være den hurtigste kartoffel”skræller??
https://vejenkartoffelfestivalihovborg.blogspot.com/

Facebook/Vejenkartoffelfestivali Hovborg