Hovborg Fitness

Åbning af Hovborg fitness v. Nicolaj Pedersen

Velkommen allesammen til åbning af Hovborg Fitness !

Vi er gruppe på 20 personer der det sidste halve års tid har arbejdet, seriøs på at få et fitness lokale her i Hovborg. Nu er vi klar og om lidt vil Lasse præsenterer instruktører og maskiner.

Men før det har jeg fået fornøjelsen, at sige lidt om Hovborg Fitness. Ideen Hovborg fitness, stammer oprindelig fra nogle inspirationsaftner, som Lokalrådet i Hovborg afholdte for godt 2 år siden. Lokalrådet havde inviteret alle unge fra 10 til 20 år til en aften, hvor man kunne snakke om, hvilke fritidsmuligheder man gerne ville have i byen.

De unge kom med en lang række muligheder, heri blandt fitness muligheder. De begrundede det med, at hvis man ikke var til holdsport eller lignende, så var der ingen muligheder for at dyrke motion i Hovborg.

Måske lidt overdrevent, for HUIF har faktisk en cykelklub og lokalrådet har lavet fine stier der kan løbes på. De argumenter holder bare ikke.  Vil I have de unge i Hovborg, ønsker vi os en fitness lokale var svaret.

Efter et stykke tid henvendte 3 unge fyre Lasse. Esben og Sune sig til lokalrådet. De ville gerne være med til undersøge muligheder og opstarte en fitnesslokale i Hovborg. Efter nogle undersøgelser omkring interessen for fitness, blev vi klar over, at der ville være grundlag for et fitness lokale. Over 60 personer havde på daværende tidspunkt skrevet sig på en liste. Vi prøvede nogle ældre maskiner af i Klelund by, men det var ikke rigtig sagen. Åbenbart lidt mørkt og koldt på landet, selvom vi selv synes det er den skønneste plet i vort land.

HUIF fik kontakt til DGI, som kører nogle fitnesscentre over hele Danmark, i samarbejde med Danmarks idrætsforbund DIF. De ville gerne komme ud og fortælle os noget om fitness.

De så de maskiner og lokaler vi havde til rådighed, og kasserede stod set det hele. Deres erfaring fra opbygningen af 60 fitnesscentre, var klar. Folk vil have moderne faciliteter, maskiner og uddannede instruktører, så har i grundstenen til succes. Med et blev projektet ændret fra egne maskiner, skæve lokaler og improviserende instruktører uden uddannelse, til et forenings baseret fitnesscenter under DGI og DIF.

Hovborg fitness er ikke et kommicelt drevet center, hvor nogle sidder og skraber penge til sig, men et center, hvor alle penge, bliver brugt til videre udvikling af fitness aktiviteter, såsom holdtræning, spinding, step og aerobic m.m. Hovborg fitness er en underudvalg af HUIF men med selvstændig økonomi og selvstændig medlems indflydelse. Derfor vil der fremover være en ekstra generalforsamling i forbindelse med HUIF´s generalforsamling.

Efter nogle samtaler med Huset, HUIF og foreningsfitness DGI , har vi nu fundet midler, så vi kan etablere Hovborg Fitness i nyrenoverede lokaler, med nye maskiner og 16 instruktører i forskellige aldersgrupper. Hovborg fitness holder åbent fra 06,00 til 21,00 alle hverdage, lørdag fra 08,00 til 18,00 og søndag fra 08,00 til 21.00.

Vi kan tilbyde træning til meget gunstige priser. 800 kr. for et halvt år og 1200 kr. for et helt år. Derudover kommer et indmeldelses gebyr på 100 kr., som går til adgangsbrik m.m. Er man rigtig frisk, som jeg ved mange af jer er her i dag, så melder man sig ind i dag og får 2 gaver med oven i prisen. Man kan betale med dankort eller men kan gå i banken på mandag og betale til vores konto. Dernæst bestiller man en instruktør time, hvor instruktører finder ud af hvilket træningsprogram, lige præcis du har behov for, ud fra de ønsker man har.

Skulle der i blandt jer, være nogle ganske få, der ikke helt ved om fitness lige er mig, så er det muligt at blive skrevet op til en prøvetime uden at betale først. Der skal dog siges at vi har indmeldelsespause, når de første 100 har meldt sig ind i Hovborg Fitness, derfor kunne det jo være man bare skulle tage chancen og prøve. Jeg tror at I ikke vil blive skuffet.

Når vi er kommet godt i gang og instruktørerene har fået noget erfaring, vil vi være klar til at tilbyde de lokale firmaer og deres ansatte, træning i vores træningscenter.

Holdet bag Hovborg fitness har ambitioner om mere end bare et fitness lokale. Vi vil meget gerne tilbyde holdtræning. De mest oplagte er børnefitness, som jeg vender tilbage til, men også step, efterfødsels hold, sundhedshold med fokus på kost, vægt og motion, spinding, pensionist hold m.m.

Efter efterårsferien har vi tilknyttet fysioterapeut Anja Mølholm til Hovborg Fitness. Hun vil ikke stille dianoser, men hun ved trods alt meget mere, end vores instruktører om genoptræning på specielle muskelgrupper. Der vil komme opslag om, hvilke tidspunkter hun vil være stede senere.

Indtil jul holder vi fokus på fitness lokalet. I mellem tiden vil 2 af vore instruktører tage et børne fitness kursus, så vi fra efter jul kan tilbyde fitnessholdtræning for børn i alderen 12 til 15 år.

Hovborg fitness værdigrundlag tolkes ud fra den meget simple og præcise sætning.  Aktivitet for alle aldersgrupper i Hovborg. Fra man er 16 år kan man blive medlem og vi har ingen øvre grænse på alderen. Men via vores instruktørkurser,har vi lært at alle uanset alder kan have behov for træne, for at holde vigtige muskler i form. Vi har instruktører som intereserer sig meget for den 3.alder og motions mulighederne.

Ved indmeldelse skriver man under på regler og etik og at man ikke benytter doping i Hovborg fitness.
Vi vil ikke se doping i Hovborg fitness derfor er vi medlem af antidoping Danmark, som til en hver tid vil kunne komme og forlange en urinprøve m.m. Får vi mistanke om et eller andet, ringer vi heller en gang for meget end en gang for lidt til Anti doping Danmark.

Til sidst vil jeg takke alle instruktører og arbejdsmænd for et godt samarbejde, om at få indrettet og etableret Hovborg fitness.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.