Hovborg Info-DVD

En ny reklamefilm for landsbyen, har set dagens lys. Send blot videre til dit netværk og venner – måske bliver de vores nye naboer?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kbRwseyg7Sk[/youtube]

Præsentation af landsbyen Hovborg [speak]:

“Du drømte om et eller andet… Igen og igen. Tænk hvis det findes. Tænk hvis solen, et sted, står op over drømmenes landskab og en livlig fantasi i virkeligheden trives bedst i dagslys. Tænk… men du behøver ikke længere nøjes med at drømme. Det ER virkelighed.

Solen står op og kaster lys over drømmene. Der er stille. Og smukt. Her er højt til himlen og en udsigt så fuglene synger. Vi er i Hovborg. En soveby? Ja…Men det varer ikke længe!

Det er fredag . En helt almindelig fredag i Hovborg. Klokken nærmer sig syv. Og dagen tager sin begyndelse.

Thomas og Lene gør sig klar til en dag der som vanligt byder på aflevere og hente børn, købe ind, passe job og mødes med forretningsforbindelser. Thomas når lige den sidste mundfuld kaffe på vej ud af døren og inden den er kold tjekker han ind i lufthavnen og når nemt sit fly til et møde i Bruxelles.

Hos Lene og Jens skal børnene afleveres i den lokale børnehave og Lene skal videre på job i Varde. Ligesom Thomas når hun nemt frem. Hovborg er centralt placeret og uanset om du er global verdensborger der skal nå dit fly eller pendler når du det du skal og det meste på en halv time.

Hjemme i Hovborg har Magnus leveret dagens avis i de fleste postkasser og Lenes mand Jens arbejder videre på parrets drømmehus i deres drømmeby. Måske vælger naboen, ham der er selvstændig tømrer, at henlægge frokostpausen til Jens have. For selv om Thomas er fløjet til Bruxelles og Lene er på job er der altid nogen hjemme i Hovborg. Byen er et godt udgangspunkt for drømme af den slags der kan bære.

Fordi vi vil og kan – og arbejder for det, har vi skabt et samfund der nærer, og bidrager til, en livsform hvor mennesker er langt mere end til. I Hovborg realiseres drømmene. Her finder du ro, forudsætninger, opbakning og opmuntring til at gøre det du allerhelst vil.

Det lyder nok som noget vi finder på. Og det var det også. Noget vi fandt på. Og så gjorde vi det.

Byen er i bevægelse. Dynamisk, levende, stille, larmende, vedkommende og virkelig. Vi befinder os midt i hele verden – hvor ingenmandsland er allemandseje og hvor enhver ved – at himmelske drømme er jordnære nok – hvis bare man gider strække sig lidt.

Om et øjeblik ringer klokken ind til første time og de har travlt – de der endnu er på vej. Måske gjorde de holdt ved byens selvbyggede Burkina Fasohytte – der mere end en gang har dannet rammen om festlige og fantastiske oplevelser. Men de når det. Og byens skole giver resten af dagen genlyd af børn der leger og lærer i et kreativt, inspirerende og fagligt kompetent miljø.

Det gør de også ovre i byens børnehave. Omend en anelse mere løssluppent. Det noterer de sig med et smil. Dem der kommer forbi med retning mod byens petanquebane. Fællesskabsfølelsen og nærheden er selvfølgelig allestedsnærværende – også i byens institutioner. Vi kender hinanden og har derfor i enhver sammenhæng de bedste forudsætninger for at skabe gode og trygge omgivelser, for vores børn og for hinanden.

Det er hverdag i Hovborg og byen danner rammen og al mulig aktivitet. Nogen er ude. Andre hjemme.
Der arbejdes, handles, der bliver grint og grædt. Trøstet og tænkt og alt sammen fordi det er det vi drømmer om.

Det er sidst på eftermiddagen og Thomas er tilbage fra Bruxelles. Nu nyder han livet og udsigten fra terrassen sammen med sin kone Lene der for længst er tilbage fra job og indkøb.

De der har været ude på job begynder at vende tilbage til byen og langsomt får den et nyt liv. Nu har vi fri.
Byens mange muligheder benyttes til et væld af fritidsaktiviteter. De fleste skabt af byens borgere i fællesskab og måske er noget nyt under opsejling. Christina er på hesteryg på vej til Lene, de har ting de skal drøfte og imens leger børnene med hinanden.

Byens liv folder sig ud. Tiden går. Og det gør ingenting. Vi har fri. Og er det.

Mange skal i aften deltage i byens fællesspisning. Endnu et eksempel på byens fællesskab og store sociale kompetencer. Din bekendtskabskreds er stor i Hovborg. Vi vil hinanden og er vedkommende. ..

…Hvis det altså kommer os ved. Du behøver ikke løfte sløret for alle dine hemmeligheder. Og du kan sagtens gøre hvad du har lyst til. Når du vil og med hvem du vil…

Vi vil altså, uden at skyde over mål, mene at Hovborg har mest at byde på for flest. Byen er udgangspunkt for det gode hverdagsliv og Skaber forudsætningerne for et sundt liv hvor trivsel og udvikling er et vigtigt omdrejningspunkt. Vi har fest og fællesskab. Tid, ro og omgivelser til eftertanke. Byen er hvad vi gør den til – og vi gør os umage.

Du kan forsat drømme om fremtiden, men vi tror på at leve i nuet. Og det er lige deromkring, centralt placeret, at Hovborg ligger. Du finder os nok. Hvis det da er det du drømmer om… ”

Tekst: Jeppe Søe, Blended Media Aps efter oplæg fra Lokalrådet i Hovborg

Alle lokalsamfund i Vejen Kommune har udarbejdet drejebøger, som efterfølgende er optaget og redigeret af Jeppe Søe, Blended Media Aps. – et utrolig spændende og engagerende projekt, finansieret af LAG-Vejen. Se alle lokalsamfundenes film på listen her og vælg én eller flere, som du har lyst til at se. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *