Sognepræst på barsel & præsentation af vikar.

Foråret er så småt på vej og overalt i haverne titter vintergækker og erantis frem af den frosne jord, imens fuglene kvidrer og de lyse timer tager til. Dog er det ikke alene i naturen, at livet spirer frem – om alt går vel bliver vi i begyndelsen af maj også én mere her i Lindknud præstegård. Det betyder at jeg påskedag går fra på barsel og i stedet overlader embedet til barselsvikar, Morten Sørensen. Det bliver underligt – og ikke mindst midt i forårets mange konfirmationer – at slippe præstevirket og de mange spændende opgaver der følger med arbejdet som sognepræst i Brørup-Lindknud-Hovborg pastorat. Så på alle måder bliver foråret en tid med mange omvæltninger – i pastoratet såvel som i præstegården, men vi ser frem til familieforøgelsen her i præstegården. Helle Nørby

Indsættelse Morten Sørensen indsættes af Anna Marie Erbs som vikar for Helle Nørby søndag den 3.april ved gudstjenesterne kl. 9 i Hovborg og kl. 10.30 i Johanneskirken i Brørup. Begge steder er menighedsrådene vært ved et let traktement, hvor der er mulighed for at hilse på Morten. Bemærk at den planlagte gudstjeneste i Lindknud kirke denne søndag udgår.

praest-morten-soerensenPræsentation af barselsvikar Mit navn er Morten Sørensen og jeg er 29 år og pr. 1 april ansat som vikar under Helle Nørby Jensens barselsorlov. Jeg kommer oprindeligt fra Rødding, hvor jeg boede indtil 2008. Min familie bor stadig hernede, så jeg kender egnen særdeles godt og ved, at der i denne del af landet er en nær forbindelse mellem kirke og sogn. Jeg er nyuddannet, men gennem de seneste tre måneder har jeg været ansat som konstitueret sognepræst i Lintrup, Sdr. Hygum og Hjerting pastorat her i Malt provsti. Det er en stor glæde, at jeg kan få lov til at fortsætte mit virke som præst i denne del af landet. Mens jeg læste teologi på Aarhus Universitet var jeg samtidig medlem af menighedsrådet ved Skt. Johannes kirke, en stor bykirke med mange ansatte og frivillige. Jeg har således både prøvet kræfter med kirken på landet og i byen, og mine erfaringer herfra glæder jeg til at bringe i spil i Brørup, Lindknud og Hovborg. Det er en tid med mange forandringer, men jeg vil gøre mit ypperste for at sikre, at I under vikariatet fortsat vil få den samme gode kirkelige betjening, som I hidtil har været vant til. Som jeres sognepræst står jeg til rådighed både i glæde og sorg, ved de store familiebegivenheder, men også indimellem er kirken åben for dem, der søger den. Jeg er single og bruger min fritid på løb, cykling, svømning og vandring. I sommeren 2013 var jeg ude og gå Caminoen i Spanien, en tur på ca. 800 km. Det var en meget stor oplevelse Derudover bruger jeg tiden sammen med familie og venner, går lidt i haven eller læser en god bog. Morten Sørensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.