Redningsplan for 5 lukningstruede skoler?

Brev og redningsplan fra Læborg:

Hvis lærerne i Vejen kommune underviser 15 minutter mere om ugen, i de 40 uger der overhovedet undervises om året, kan Læborg Børnecenter fortsætte som i dag – og forblive det allervigtigste samlingspunkt i lokalsamfundet!

”Såfremt vi ikke ønsker strukturændringer og skolelukninger, kan besparelsen alene findes ved en reduktion i timetallet”, har Bent Jørgensen, formand for Skole og Børn udvalget, udtalt på borgermøde efter borgermøde.

Men man har åbenbart overset noget – der er jo en tredje mulighed, som slet ikke nævnes, nemlig at lærerne underviser en lille bitte smule mere, end de gør i dag. Ikke at lærerne får en længere arbejdstid, men at mere af arbejdstiden bruges til undervisning!

I dag bruger lærerne i Vejen kommune 39 % af deres arbejdstid på at undervise, men det er som ikke noget lærerne selv bestemmer. Lad det være sagt med det samme: vores lærere gør så absolut et stort stykke arbejde til gavn for vores børn!

Det er en lokalaftale mellem Vejen Lærerkreds og Vejen kommune, som regulerer balancen mellem ”Undervisningstid” og ”Øvrig tid” for den enkelte lærer, men aftalen kan genforhandles op til skoleåret 2011/12! Kommunen skal bare opsige aftalen senest 31. januar 2011, og påbegynde en genforhandling med Vejen Lærerkreds for at finde en fornuftig løsning.

Det sker forandringer i store dele af den offentlige sektor i disse år, og et godt eksempel på den konstruktive løsning findes i Odense. Her har Odense Lærerforening og Odense Kommune lavet en ny aftale om, at lærerne underviser 1 1/2 time mere om ugen i en fælles erkendelse af, at skolelukninger ikke burde være den eneste løsning!

”Vi er helt på det rene med at det har store konsekvenser for de landsbyer, der mister deres skole. Det vil vi
slet ikke lægge skjul på”, siger Bent Jørgensen også.

Det er så tankevækkende, at hvis Vejen Lærerkreds og Vejen kommune kunne blive enige om en måde, hvor lærerne kunne anvende bare 5 kvarter mere om ugen til undervisning i de 40 uger, lærerne underviser årligt – ja så kunne alle de 5 lokalområder, hvor skolerne er lukningstruede, beholde deres skole. Skriver FEM KVARTER OM UGEN…… og ville de fleste lærere ikke gøre mere af det, de er uddannet til: nemlig at undervise mere???

Artikler fra JydskeVestkysten:
Lokal forside d. 17/12 2010
Faktuelt 17/12 2010
Forside 17/12 2010

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *