Holmeåskolens Mindeord om lærer Preben Hansen

Når øjnene blændes af tårernes slør,
og sjælen er tung af sorg og smerte.
Så må vi være stærke som aldrig før,
og huske minderne i vores hjerter.

Nogle gange er det billeder mere end ord, som brænder sig fast på nethinden. Sådan har jeg det med Preben. I torsdags kom Preben ind på lærerværelset og lignede en druknet mus, og vi grinede alle med ham. Han havde været ude at sætte en regnmåler op sammen med sine elever i naturtekniktimen. Et typisk billede som vi vil mindes med glæde, fordi det netop viser den Preben, vi alle kendte så godt. Engageret og i samvær med de børn, som han så godt kunne lide og som kunne lide ham.

Det er derfor med stor sorg, at vi modtog meddelelsen om, at Preben Hansen er gået bort. Preben var syg hen over sommerferien pga. problemer med hjertet. Han var dog startet op igen efter ferien på nedsat tid.

Preben kom som nyuddannet til Lindknud skole, hvor han blevet ansat som lærer i 1985. Der var han indtil juni 2011, hvor Lindknud skole og Hovborg Skole blev lukket. I stedet for blev Holmeåskolen oprettet på den forhenværende Lindknud Skoles matrikel. I den efterfølgende proces med at skabe en ny skole var Preben sammen med de andre medarbejder meget aktive.

Preben, som også var tillidsmand, har altid været meget optaget af alles trivsel, og han involverede sig altid personligt. Preben var meget afholdt blandt sine kollegaer, og Preben var altid god for en sjov bemærkning, som var med til at skabe den gode stemning på lærerværelset. Kollegaer nød godt af Prebens store faglige vid især på naturfags området, som var hans store interesse. Han var fysisk aktiv, hvilket medførte, at Preben gik foran ved motions og idrætsdage. Også skolens morgenløb var han engageret i. Selvom Preben var bosiddende i Ribe, var han meget lokalkendt i Hovborg/ Lindknudområdet, uanset om det gjaldt mennesker, historie eller geografi.

Blandt eleverne og forældrene var han afholdt. Dels fordi Preben var god at snakke med, men også fordi han med sine vitser skabte en god stemning i klasseværelset. Preben efterlader sig et stort tomrum, som vil blive svært at udfylde og vi vil komme til at savne Preben.

Preben Hansen efterlader sig sin samleverske og to børn på henholdsvis 15 og 18 år

Ære være Prebens minde.

Vivian Møberg
Skoleleder
Holmeåskolen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *