Mindehøjtidelighed i Klelund 4. maj 2013

Lørdag den 4. maj 2013 kl. 19.00 (ved mindestenen) Traditionen tro mindes vi de faldne fra anden verdenskrig, hvor et fly forulykkede i Klelund Plantage. Det er et af de meget få arrangementer der afholdes netop den 4. maj om aftenen. Tale ved Borgmester Egon Fræhr. Tony og Helle spiller musik til de sange der synges. Efter mindehøjtideligheden i Klelund Plantage, er der kaffe i “Huset” Hovborg. Efter kaffen vil Knud Andreasen fra Varde Lokalhistoriske Arkiv fortælle om allierede flyvninger over Danmark under 2. verdenskrig. Herunder de mange nedskydninger, hvoraf ét var det engelske bombefly, der styrtede ned i Klelund Plantage den 26. februar 1944. Knud Andreasen er medarbejder ved “Historisk Samling for Besættelsestiden” Esbjerg. Vel mødt! Hovborg Lokalhistoriske Arkiv og Lokalrådet.

Den 26. februar 1944 styrtede HAL LK705 under en minelægningsoperation ned i Klelund Plantage.
“Medens 594 bombefly fløj til Augsburg, foretog 131 bombefly et togt til Kielerbugten og lagde miner. Tre Halifaxes og et Stirling fly gik tabt under mineringen.
LK705 blev ramt af en tysk natjager og styrtede brændende ned i Klelund plantage. Hele besætningen omkom og blev i begyndelsen af marts begravet i Gravlunden i Fourfeldt ved Esbjerg.
Den 5. maj 1947 afsløredes mindesten for de 7 dræbte flyvere tæt ved skovfogedboligen i Klelund plantage.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.