Lindknud Aftenhøjskole

Billed foredrag i samarbejde med Lindknud og Hovborg Menighedsråd. Torsdag d. 30. november kl. 19 indbydes til det sidste foredrag i 2017. Denne aften indbyder Lindknud Aftenhøjskole sammen med Lindknud og Hovborg Menighedsråd til et enestående billedforedrag ved Henrik Saxgren, en af Danmarks absolut fineste fotografer med flere bogudgivelser og stor udstillingsvirksomhed bag sig. Foredraget tager udgangspunkt i hans seneste bogudgivelse: ”Ultima Thule”, som udkom tidligere på året. Henrik Saxgren har siden 2014 tilbragt mere end seks måneder i det område af Nordvest-Grønland, som Knud Rasmussen kaldte Thule, hvor han arbejdede på sin bog ULTIMA THULE. 
Havisens forsvinden – som følge af den globale opvarmning – har ikke kun katastrofale konsekvenser for klodens klima. Det har også ødelæggende konsekvenser for den Thulekultur, der er hele Grønlands DNA. En fangerkultur, der er forfinet fra generation til generation siden de første paleoeskimoer bosatte sig i Arktis for mere end 5.000 år siden. Det er primært fangst af- og jagt på- de store havpattedyr, der har sikret befolkningens overlevelse, men med isens forsvinden forgår selve grundlaget for fangerkulturen.
Både mennesker og dyr er truede af den globale opvarmning, og hver for sig kæmper de – med hver deres midler – for overlevelse. Henrik Saxgreen har levet med fangerne på havisen og deltaget i fangst og jagt på hvalros, narhval og isbjørn. Han vil fortælle om at arbejde i ÷35 grader celsius og om at tilbagelægge hundredevis af kilometer på hundeslæde for at nå frem til fangstpladserne. Han vil fortælle om storheden i mødet med en nådesløs natur og om sin beundring for fangernes kapacitet. Foredraget ledsages af Henrik Saxgrens fantastiske billeder.  Alle er velkomne – husk kaffe/te til pausen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *