“Landsby Oldekolle”

Længst mulig i eget liv med selvbestemmelse, tryghed og fællesskab i et landsby senior bomiljø.

Vi vil gerne lave et pilotprojekt her i Hovborg som kan være en model for mange andre landsbyer af samme størrelse.

Pilotprojektet går ud på at oprette et seniorbofællesskab – Landsby Oldekolle eller hvad det nu skal ende med at hedde. Når man kommer  “lidt op i årene” er det vigtigt at man kan blive boende tæt på de naturlige relationer, samt de sociale relationer man har opbygget efter mange år i landsbyen.

Desuden ved vi, at ikke ret mange ældre får brug for en plads på plejehjem men måske brug for mere tryghed, end det at bo i egen bolig / eget hus kan give. Nogle vil foretrække at bo i en bolig hvor man kan være tæt på andre og i et fællesskab med andre ældre og hvor man kan yde efter evne og modtage hjælp hvis man får behov for det på et tidspunkt.

På de to borgermøder vi har holdt var der ret stor interesse for et landsbyoldekolle, derfor er en arbejdsgruppe startet op. Vi har netop påbegyndt arbejdet. Når vi kommer lidt hen på året og får lidt mere struktur på projektet, får ideer til hvordan boligerne kan se ud, hvad der er af forslag til et fælleshus, hvor det kan placeres o.s.v. vil vi indkalde interesserede borgere til en studiekredsrække om projektet, så de der er interesseret kan være med fra starten.

Skulle nogle allerede nu sidde og tænke, at det kunne vi godt tænke os at være med i, må I gerne ringe til Kirsten på tlf. 75 55 51 12.

                                           

Med venlig hilsen Arbejdsgruppen

Tage, Sanne, Åge, Ingrid, Bodil og Kirsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *