Hvor godt kender du dit nærområde?

Hovborg ligger i et område med talrige skønne pletter og gode oplevelser. Nu får du en chance for at lære dit nabolag endnu bedre at kende. Brugsen vil i de kommende uger være rammen for en vandreudstilling om, hvad der er at opleve i Hovborg og vores nabolandsbyer mod syd og øst: Lindknud, Gjerndrup, Bække og Gesten. På plancherne med kort over landsbyerne fortæller beboerne selv om, hvor man kan finde aktiviteter, udsigtspunkter og de lokales yndlingssteder.
Til og med uge 1 kan du informere dig om, hvordan Hovborg vil præsentere sig selv. Herefter sender Hovborg sine plancher afsted til de øvrige landsbyer, mens disse præsenterer sig for hovborgenser én efter én:
– Uge 2: Lindknud –  Uge 3: Gjerndrup – Uge 4: Gesten – Uge 5: Bække
første reaktioner viser, at mange bliver overrasket over, hvor meget de fem landsbyer har at byde på. Selv dem der tror, at de kender deres nærområde godt, kan med de lokale tips få nye idéer til, hvor næste cykeltur eller hundeluftning bør finde sted. Udstillingen er samtidig optakten til et fælles projekt om en klynge, hvor de fem landsbyer vil lære hinanden bedre at kende og overveje, hvordan man kan samle kræfter omkring fremtidige initiativer og arrangementer. Tilsammen bor der næsten 5.000 mennesker i de fem landsbyer, der deler en fælles historie langs Hærvejen, Drivvejen og Holmeåen. I vores tid skal byerne mestre den samme opgave med at være et attraktivt bosted for borgere og tilflyttere, samt et spændende mål for turister og dagsgæster. Erfaringer fra andre steder tyder på, at det kan blive en gevinst for alle, hvis landsbyerne lærer at samarbejde i små klynger og høster fordele af hinandens indsatser og stærke sider. Landsbyklyngeprojekter under mottoet ”Tæt på Alting – Midt i Naturen” er støttet af Realdania, DGI, Lokale- og Anlægsfonden samt Vejen Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.