Familie koncert m. DR´s underholdningsorkester i Klelund Dyrehave

Gå ikke glip af dette flotte arrangement i Hovborg. Dyrenes Karneval af Saint-Saëns med DR Underholdningsorkestret og forfatter/tegner Carl Quist Møller. – i Klelund Dyrehave v/mindestenen d. 27/8 kl. 16.00 Arr. Barndrømmen.dk
-Forvirrede høns, akvariefisk og en elefant der danser vals. Der er gang i hele zoologisk have i Camille Saint-Saëns’ Dyrenes Karneval. Ja, der er så meget gang i den, at selv dinosaur-fossilerne kommer til live og danser med! Der er masser både at lytte efter og kigge på i DR Underholdningsorkestrets udgave af Dyrenes Karneval, der er årets børnekoncert. Her har vi nemlig inviteret Carl Quist- Møller til at tegne alle karnevallets festlige dyr. Imens musikerne spiller dyrene frem, vil Carl Quist-Møller tegne dem frem på storskærmen.Komponisten Camille Saint-Saëns opfattede selv Dyrenes Karneval som en spøg, og oprindeligt var det ikke meningen at det skulle udgives. Men det blev det, og i dag er den smukke sats om Svanen hans mest kendte komposition. I Dyrenes Karneval giver Saint-Saëns sin egen fortolkning af alle dyrenes karakterer. Løven har fået en kongelig march i den indledende sats. Strygerne fortæller om de klukkende, skrabende og let forvirrede høns. Elefanten forsøger at danse vals, men fornemmelsen i musikken er tung – sådan er det, når man vejer et ton.

At Dyrenes Karneval oprindeligt var tænkt som en joke, er blandt andet tydeligt, da satsen pianisterne dukker op imellem alle fossilerne, elefanten, kænguruerne og akvariets indbyggere. Tilsyneladende opfatter han også pianister som en dyreart! Pianist-racen karakteriserer han med irriterende skalaspil op og ned: En typisk klaverøvelse som hverken solister eller musikskoleelever kommer udenom. Man skulle næsten tro, at Saint-Säens havde boet i opgang med en pianist!

For de musikkyndige har Saint-Saëns indlagt elegante små hilsener og overraskelser undervejs. Dyrenes Karneval er nemlig spækket med referencer til anden musik. I Skildpaddesatsen gør Saint-Saëns for eksempel grin med sin kollega Offenbachs cancan fra tidens populære operette Orfeus i Underverdenen ved at gengive melodien i en særdeles sløv skildpadde-version.

I fossilsatsen citerer han børnerepertoiret: Her er både ABC-sangen og Pierrot sa’ til Månen med undervejs. Samtidig kan man også finde én af Saint-Saëns egne knogleraslende melodier fra hans Danse Macabre.

Alt er så elegant skruet sammen, at det ikke er mærkeligt, at Dyrenes Karneval er en stadig succes hos både børn og voksne. Se også her

2 thoughts on “Familie koncert m. DR´s underholdningsorkester i Klelund Dyrehave

 1. Tony Holmstrøm Larsen

  Hvorfor er Helle og jeg fra Sjælland kommet til at holde så meget
  af Hovborg og dets borgere ???

  Det er jo lige netop fordi man blandt andet kan opleve initiativer
  som ovenstående i Klelund.

  Vi glæder os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *